pondělí 5. září 2016

Zmijozelské zápisové desatero

Prázdniny pomalu, ale jistě skončily a prázdné školní lavice se už zase těší, až se do nich studenti vrátí. Chcete uspět u zápisů? Zkuste se držet následujícího manuálu a třeba se vám to povede!



1) Seřiďte si hodinky. Kdyby šly napřed, tak to sice není nic moc zlého, jen se budete dobývat o trochu dřív a proklínat všechny kompetentní osoby, ale kdyby se vám opozdily, mohlo by to mít mnohem větší následky.

2) Naostřete si lokty. To bezesporu. Pokud se dostanete do velkého hloučku lidí, je to nejúčinnější způsob, jak se z něj dostat.

3) Mějte natrénováno. Pro mudlovské sportovce je vrcholem kariéry účast na olympiádě (a nejlépe nějaká medaile), pro některé studenty by to mohlo být předvedení jejich běžeckého umění při zápisech.

4) Ohlídejte si garderobu. Tenisky rozhodně nejsou součástí školní uniformy, stejně tak ani termotriko nebo šortky. A ne, rozhodně nepomůže, když přes to hodíte hábit od uniformy a budete se tvářit jako neviňátko.

5) Mějte u sebe dost peněz. Abyste si náhodou neuřízli ostudu, když doběhnete do třídy, vyhlédnete si ideální místo, ale nebudete ho moci obsadit, protože vám chybí pár svrčků kvůli tomu, že jste odpoledne kupovali nějakou mlsku pro svého mazlíčka.

6) Mluviti stříbro, mlčeti zlato. Tedy moc nešiřte, po kterých předmětech toužíte, aby vám poslední místo nezasedl ten, koho jste celé prázdniny považovali za nejlepšího přítele.

7) Veďte si záznamy. Co se jak rychle zaplní, co chcete a co jste chtěli, prostě takový sázkařský tiket, aby se to nepletlo. Nikdy nevíte, jestli se vám to nebude hodit v předpovídání v dalším roce.

8) Hlídejte trh. Jakože průběžně. Není nic horšího než přijít někam, kde se to v průběhu dne zaplnilo, a nemít záložní plán. A když to nevyjde, zkuste si proklepnout ty, kdo ve třídě sedí. Někteří třeba zanedlouho odpadnou sami, jiné byste možná přesvědčili…

9) Buďte nenápadní. Namachrované blbečky dav pravděpodobně převálcuje nebo vykopepryč, zatímco malá nenápadná myš se třeba ze zadní části davu dostane na jejich místo.

10) A hlavně nezešilte hned po prvním dni. Protože jich bude ještě šest, než se zápisy otevřou úplně. A aby těch bojů nebylo málo, tak se dneska můžete upsat ještě na nějaké ty semináře.

1 komentář:

  1. Jak už se možná dovtípili ti dovtipnější z vás....když hůlkou třikrát klepnete na obrázek, zašeptáte tajemné zaklínadlo, dvakrát tlesknete a zatancujete dešťový tanec....tak se vám obrázek zvětší :D

    OdpovědětVymazat

Redakce Hadího krále vám děkuje za každý komentář. Vlastně neděkuje, to se jen tak říká... A nezapomeňte na slušnost!